Kellokortti ja työaikalaki – nykyaikaiseen työajan­seurantaan

Perinteistä nimitystä kellokortti käytetään yleisesti työajanseurannasta. Kellokortti oli aikaisemmin mekaaninen kortin leimaaja. Kellokortti, nykyisin työajanseuranta, alkaen nyt hintaan 100 € vuosi. Kellokortti on järjestelmä, jossa työntekijä leimaa itsensä töihin, tauoille ja vapaa-ajalle tai muuten kirjaa työaikaansa. Reaaliaikainen tuntikirjanpito on nykyään pakollista myös kuukausipalkka työntekijöille. Työaikalaki ei tässä erottele kuukausipalkkalaisia ja tuntipalkkalaisia työntekijöitä,  sillä työnantajan on pidettävä työaikakirjanpitoa työntekijöittäin suoritetuista tunneista ja niistä suoritetuista korvauksista. On olemassa kuitenkin ryhmiä, jotka tarvitsevat poikkeuksellista mobiili työajanseurantaa. Esim. johtavassa asemassa olevat ja etätyötä tekevät.

Kellokortti ja lainsäädäntö

Työtuntien kirjaukset voidaan tehdä kahdella tavalla: Ensiksi voidaan merkitä säännöllisen työajan työtunnit, yli-, lisä-, hätä- ja sunnuntaitunnit ja niistä maksetut korvaukset kuukausipalkalla oleville työntekijöille. Tuntipalkalla olevilla toimihenkilöillä ja työntekijöillä suositeltavampaa on kirjata kaikki tehdyt työtunnit samoin kuin erikseen hätä-, yli- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korotukset. Työaikalain työaikakirjanpito pykälän 37 § mukaan työnantajan on säilytettävä työaikakirjanpitoa laissa säädetyn kanneajan loppumiseen saakka.

työajanseuranta järjestelmä

TM työajanseuranta­järjestelmät

Työajanseuranta nyt kuntoon TM leimauslaitteilla ilman kuukausi- ja ylläpitokustannuksia. Kortti- ja avaimenperä leimaukset, sormenpääleimaukset ja nyt leimaus myös kasvotunnistuksella. Tiedot reaaliajassa vaivattomasti leimauslaitteelta WiFi yhteydellä. Raportit suoraan ohjelmasta esim. palkanlaskijan sähköpostiin.

Lisävarusteena Pilvipalvelut vuosimaksulla. Leimaukset myös puhelimella, tabletilla ja kaikilla selaimilla Pilvipalveluun. Leimaukset myös leimauslaitteilla , vaikka voidaan käyttää ilmankin. Pilivipalvelun hallintaohjelmaa voi sitten käyttää missä vaan kaikilla käyttöjärjestelmillä. Hallintaohjelmaan pääsy tarvittaessa useille henkilöille. Suomenkielistä TM työajanseurantaa on Suomessa käytössä useita satoja eri aloilla, suosittelemme!

Alan kehittyneintä sormenjälki- ja kasvojentunnistusteknologiaa

Kauttamme saat tarvittavat ratkaisut, joilla toteutat nykyaikaisen työajanseurannan ja työaikaraportit.
Katso alta esittelyvideo ja yhteenveto kellokorttijärjestelmistä. Lisää tietoa ja tilaukset etusivulta.

Lue lisää työaikalaista

Finlex® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.

Ohjeita työaikalain noudattamiseen

Ohjeita työnantajille ja työntekijöille työaikalain noudattamiseen Työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta.